donderdag 6 mei 2010

Auto'vrij' leven

De Wereld Morgen - de nieuwe, en zo lijkt het toch, nog linksere opvolger van Indymedia - zegt op haar facebookpagina: '

Lieve Jacobs bewijst met haar gezin dat het zonder auto ook kan, zelfs met twee opgroeiende kinderen en onregelmatige werkuren. Vanuit hun huis in Strombeek-Bever verplaatsen ze zich met de fiets, tram, bus (pre-)metro en trein en alle mogelijke combinaties. Een auto-vrij leven is niet zo moeilijk als het misschien lijkt en biedt veel (onverwachte) voordelen.
en linkt daarbij naar het volgende filmpje.

Het is natuurlijk heel mooi dat die dame daarin slaagt - wij thuis hebben ook al 5-6 jaar geen auto meer, trouwens - maar daar volgt natuurlijk niets uit. Als haar particuliere omstandigheden, voorkeuren, en mogelijkheden het mogelijk (en wenselijk) maken om zonder auto te leven, is dat heel mooi. Maar daar uit volgt niet - en zo lees ik het bericht erbij toch - dat het voor iedereen zo zou zijn. De reden waarom ik het zo lees, is omdat ze geen gebruik maken van woorden zoals 'kan' of 'het is mogelijk' dat, maar van 'is' en 'het biedt', zonder voorwaardelijke prefixen. Dat is natuurlijk echter complete onzin.

Geen opmerkingen: